Luft/luft varmepumpe er den varmepumpetypen med størst utbredelse i Norge. Den er relativt enkel å montere og er ikke avhengig av vannbåren varme siden innedelen har en stillegående vifte som sprer varmen i luften.

Luft-til- luft-varmepumpe er den rimeligste varianten av varmepumper, og den kan enkelt installeres i eksisterende og nye boliger. Luft- luft-varmepumpen består av en utedel som henter varme direkte fra uteluften, en (eller flere) innedel(er) som overfører varmen direkte til inneluften og to isolerte rør som forbinder disse delene.

En luft/luft-varmepumpe er en svært effektiv måte å redusere energiforbruket i en bolig. Det er flere grunner til at denne typen varmepumpe også blir kalt «komfort-varmepumpe»: Varmepumpen skaper omrøring på inneluften slik at varmen spres effektivt, varmepumpen kan fungere som kjøleanlegg om sommeren og den renser luften for støv og pollen.

Besparelsen med en luft/luft varmepumpe er avhengig av romløsning og plasseringen av innedelen (viften). Generelt kan du regne med å få tilbake 3 ganger den energien som varmepumpen forbruker når du kjøper varmepumpe av oss. Effekten på strømregningen er umiddelbar og din luft/luft varmepumpe er nedbetalt kun etter få år!

Dette er noen av fordelene med en luft/luft varmepumpe:

  • Enkel installasjon og lav oppstartskostnad
  • Raskt og enkelt å justere innetemperaturen
  • Bedre inneklima pga. innebygget luftfilter – spesielt bra for allergikere
  • Kan brukes som kjøling/aircondition sommerstid

Luft/luft-varmepumper har gjennom mange år vært et viktig satsningsområde for oss. Vi fører de ledende merkene og har til enhver tid de siste testvinnerne i vårt sortiment.

Alle våre varmepumper leveres med 5 års garanti.

Passer luft/luft varmepumpe for oss?

Dersom du ikke har vannbåren varme (oljefyr) eller planer om å installere dette, kan en luft/luft varmepumpe være et godt supplement til elektrisk oppvarming som for eksempel panelovner. En luft/luft varmepumpe kan monteres i alle boligtyper.

En luft-til-luft varmepumpe vil fungere godt i de fleste hus eller leiligheter. Dagens varmepumper har blitt vesentlig kraftigere og bedre enn de første modellene som kom på markedet for ca. 10 år siden. En moderne varmepumpe er bedre på strømsparing, har høyere ytelse og ikke minst har siste generasjons varmepumper svært god effekt ved lave temperaturer.